Timpaan logo

  • Nieuw Weideveld Bodegraven

In de media: 140 energiezuinige woningen in Bodegraven

Op de website Duurzaamgebouwd.nl is het onderstaande artikel gepubliceerd:

In Bodegraven verschijnen 140 energiezuinige woningen. Daarvoor ondertekenden wethouder Jan Leendert van den Heuvel en algemeen directeur Ingeborg de Jong van ontwikkelaar Timpaan de raamovereenkomst.

De woningen worden gerealiseerd in gebiedsontwikkeling Nieuw Weideveld. “Timpaan heeft al eerder succesvolle projecten gerealiseerd in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk en is trots op de continuïteit van projecten na de gewonnen marktconsultatie in deze gemeente”, vertelt De Jong.

Eerste verkoop in september

Op 9 september worden de eerste 43 woningen in verkoop gebracht. Timpaan maakte exclusieve afspraken met Syntrus Achmea Real Estate & Finance voor de ontwikkeling van 50 vrije sector huurwoningen, een segment wat tot nu toe onderbelicht was in de gemeente.

Timpaan werd tijdens de selectie bijgestaan door ruimtelijk adviesbureau Interegion, die ook het flexibele bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan opstelde. BAM Woningbouw Zuidwest realiseert de koopwoningen, die verkocht worden door Drieman Garantiemakelaars Bodegraven.

Timpaan heeft met de gemeente Bodegraven-Reeuwijk afspraken gemaakt om extra te investeren in duurzaamheid. Alle koopwoningen in het gebied zijn van het type Zeer Energiezuinige Nieuwbouw (ZEN), waarbij de woningen continue gecontroleerd worden op wooncomfort, gezondheid, opleverkwaliteit én uiteraard betaalbaarheid. Vanuit de luchtdichtheid van de woningen, welke standaard een Qv-10 heeft van 0,250 dm3/s.m2, wordt de natuurlijke toevoer en mechanische afvoer vervangen door een WTW installatie.

Daarnaast krijgen alle woningen vloerverwarming op de begane grond en eerste verdieping en worden zonnepanelen gelegd tot een EPC per woning van 0,3. Optioneel kunnen kopers door toevoeging van extra zonnepanelen de woningen uitvoeren als EPC=0. Door toevoeging van een individuele warmtepomp, extra zonnepanelen en een luchtdichtheid vergelijkbaar met een passiefhuis (Qv;10= 0,150 dm3/s.m2) kunnen de woningen tegen relatief lage kosten ook Nul op de Meter worden. De vrijstaande woningen in het plan zijn standaard NOM. Timpaan heeft Koppen VastGoed opdracht gegeven om dit verder met BAM uit te werken.

http://www.duurzaamgebouwd.nl/projecten/20160718-140-energiezuinige-woningen-in-bodegraven