Timpaan logo

Het Gemaalhuis

Timpaan ontwikkelt aan de Kruisweg 835 in Hoofddorp het project Het Gemaalhuis. De gemeente Haarlemmermeer heeft in de zomer van 2016 een prijsvraag voor deze locatie uitgeschreven. Na selectie bleven vijf teams over, waarbij de gemeente het plan Het Gemaalhuis als beste heeft beoordeeld.
Het projectteam dat de prijs heeft gewonnen bestaat naast Timpaan uit Rijsenhout uit VVKH Architecten uit Leiden, RRog stedenbouw en landschap uit Amsterdam en Interegion Groep uit Rijpwetering.
In het plan komen 30 grondgebonden woningen en 54 appartementen. Hiervan zullen 40 appartementen worden verkocht aan een belegger en worden verhuurd. De overige 44 woningen zullen waarschijnlijk begin 2018 in verkoop worden gebracht.

Stedenbouw en architectuur
Het project markeert de entree van Hoofddorp. De gemalen van de Haarlemmermeer vormden de inspiratiebron voor de architectuur van de gebouwen. In het plan komt een doorsteek voor voetgangers vanuit de wijk Kalorama naar de Kruisweg, dat als een hof zal worden uitgevoerd met een speelvoorziening voor kinderen.
In de gunningsbrief van de gemeente werd de stedenbouwkundige en architectonische kwaliteit van het plan beoordeeld als uitstekend. “Een kwalitatief zeer goed uitgewerkt en aandachtig ontwerp, met een eigentijdse uitstraling en een unieke knipoog naar de cultuurhistorische context. De architectonische uitstraling past in dit deel van de Kruisweg en sluit aan bij zowel Kalorama als Beukenhorst”.

Stand van zaken
Het bestemmingsplan is in november onherroepelijk geworden. De verkoop start naar verwachting in de tweede helft van het eerste kwartaal van 2018. Er kan naar verwachting in juli 2018 begonnen worden met de bouw, zodat als alles meezit de oplevering in de tweede helft van 2019 kan plaatsvinden.

De verkopend makelaar van Het Gemaalhuis is Keijser & Drieman Makelaars Hoofddorp (+31 23 569 9020, hoofddorp@kdmakelaars.nl)
Wilt u op de hoogte blijven van dit project? Meld u aan als geïnteresseerde op de website: http://www.hetgemaalhuis.nl/

Like de pagina op Facebook: https://www.facebook.com/HetGemaalhuisHoofddorp/

  • Makelaar:
    Keijser & Drieman Nieuwbouwmakelaars

Geïnteresseerd?